tiistai 15. marraskuuta 2016

Virkattu leivos, OHJE












Eräänä iltana iltavillien tuloksena syntyi nämä herkulliset leivokset.
Ihan tuosta vain, kokeilemalla. Mitään rakettitiedettähän tämä ei ole, silmukoita vain peräkkäin.
Paras lanka leivosten virkkaukseen löytyi Adlibriksestä, Drops Paris.
 Se on leikkiruokien virkkaukseen hyvin soveltuvaa paksua puuvillaa, joka pysyy hyvin ryhdissään.
Jos lanka on liian ohut, niin vanu näkyy ikävästi silmukoiden välistä. 
Tässä langassa sitä ongelmaa ei ole. 

 OHJE:
 
Tarvitset:
Lanka: Drops Paris 
(valkoinen + värillinen)
Koukkukoko: 3
Neula 
Vanua

Lyhenteet: 
kjs - ketjusilmukka
ps - piilosilmukka
ks - kiinteä silmukka
krs -kerros
p - pylväs 

Leivos: Virkkaa 4 kjs värillisellä langalla ja sulje nämä renkaaksi 1 ps:lla ensimmäiseen kjs:aan.
1.KRS: 1 kjs, virkkaa 8 ks kjs-renkaaseen, sulje kerros ps:lla.
2.KRS: 1 kjs, virkkaa 2 ks jokaiseen ks:aan = 16 ks. Sulje kerros ps:lla.
3.KRS: 1 kjs, *virkkaa 1 ks ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* = 24 ks.
Sulje kerros ps:lla.
4.KRS: 1 kjs, *virkkaa 1 ks kumpaankin 2 ensimmäiseen ks:aan, 2 ks seuraavaan ks:aan*, 
toista *-* = 32 ks. Sulje kerros ps:lla.
5.KRS: 1kjs, 1 ks jokaisen edellisen krs:n ks:an yläreunaan. = 32 ks. Sulje kerros ps:lla.
6.-10.KRS: 1kjs, 1 ks jokaisen edellisen krs:n ks:aan. = 32 ks. Sulje kerros ps:lla.
Katkaise lanka jättäen se n. 50cm  pituiseksi myöhemmin tehtävää yhdistämistä varten.

Kermaruusuke: Virkkaa aloitusketjuun 22 kjs. Jätä alkuun n.40 cm lankaa ompeluun.
1. krs:  3 kjs,  *3 p samaan s:aan*, toista *-* yht. 22krt.
Katkaise ja päättele langanpää. Venytä nauhan ulkoreunaa ja kääri nauha rullalle. Ompele rulla tasapohjaiseksi alkuun jätetyllä langalla. Ompele valmis kermaruusuke leivokseen kiinni ja päättele langanpää.

Pohja: Virkkaa 4 kjs valkoisella langalla ja sulje nämä renkaaksi 1 ps:lla ensimmäiseen kjs:aan.
Virkkaa kuten leivoksessa 1.-4.krs.
5.krs (Piparkakkureunus) : * 1ks, 1kjs, hyppää 1 silmukan yli, 1p, 1kjs, 1p, 1kjs, 1p, 1kjs. hyppää 1 silmukan yli. Toista*-* seitsemän kertaa. Sulje krs. ps:lla.

Yhdistä leivos ja pohja pienin pistoin toisiinsa kiinni, siten että piparkakkureunus jää näkyviin.
Täytä puolessavälissä vanulla ja laita halutessasi pohjan tueksi pahvi. 

/ Mainoslinkki: Adlibris /

4 kommenttia: