/ Yhteistyössä Vaasan, Indiedays ja Blogirinki /
Viime viikonloppuna me vietimme tyttären kanssa ihanan, kiireettömän ja rauhallisen lauantain ihan kaksistaan. Aamulla nukuttiin niin pitkään kun haluttiin, sai vaan olla ja hitaasti venytellä itsemme hereille. Sitten vähän kutiteltiin, halailtiin ja taas kutiteltiin toisiamme. Aurinko ja kaikki muutkin elementit olivat kohdillaan, ihana päivä tulossa!
Kun pääsin mukaan Indiedaysin, Blogiringin ja Vaasanin yhteistyökampanjaan, suunnittelin toteuttavani kiireettömän ja kahdenkeskeisen brunssin tyttärelleni ja minulle. Sellaisen, jossa ei tunnettaisi kiirettä ollenkaan.
Kun pääsin mukaan Indiedaysin, Blogiringin ja Vaasanin yhteistyökampanjaan, suunnittelin toteuttavani kiireettömän ja kahdenkeskeisen brunssin tyttärelleni ja minulle. Sellaisen, jossa ei tunnettaisi kiirettä ollenkaan.
Miten arvokasta onkaan viettää kiireettömiä päiviä yhdessä lapsen
kanssa. Nauttia hetkistä, niistä ihan tavallisista ja jokapäiväisistä.
Kuten esimerkiksi syömisestä. Arjesta ja niistä ihan tavallisista
asioista löytyy valtava määrä iloa ja aistinautintoja –niitä pitää vain
pysähtyä ihastelemaan ja kuuntelemaan, lapsen lailla.
Oman pienen prinsessani kanssa olen huomannut seuraavaa -kun syödään
pienesti, niin syöminen onnistuu parhaiten. Pieniä annoksia, pieniä
palasia, ohuita siivuja. Lapset ovat usein nirsoja ruuan suhteen ja
muistan itsekin olleeni pienenä samanlainen. Isot annokset ja paksut
siivut eivät uponneet. Lapsuudessani isäni leikkasi ruisleivästä pieniä,
ohuita siivuja, joita kutsuimme veneiksi -niitä oli paljon mielekkäämpää
syödä, kuin paksuja leipäsiivuja.
Tyttären ja minun brunssillemme valikoitui pieniä ja ohuita juttuja,
-prinssinakkeja, minilihapullia, kanasalaattia, helmimozzarellaa, minitomaatteja, kurkku-ja porkkanatikkuja, ja elokuussa lanseerattuja Vaasan Ohut Herkku Ruispaloja
Ruisleipä on aina ollut suosikkinileipäni ja erityisesti Ruispalat.
Meillä syödään leipää aamiaisella ja iltapalalla, joskus myös lounaalla,
jolloin leivän päälle riittää tuorejuustolevite tai voi. Aamiaisella
täytteiksi laitetaan yleisimmin leikkelettä, juustoa ja vihanneksia.
Iltaisin maistuu lämpimät voileivät erilaisilla täytevaihtoehdoilla.
Kampanjassa pääsimme tyttären kanssa maistamaan uusia Ruispalat Ohut Herkku -leipiä ja tykästyttiin molemmat niihin. Maku oli tuttu ja
herkullinen, koostumus oli edeltäjäänsä sitkeämpi ja kuten nimestä voi
päätellä, nämä olivat ihanan ohuita.
Ruispalat Ohut Herkku leivistä sai muuten myös aivan älyttömän herkulliset lämpimät voileivät eli "lämppärit", jotka tekaisimme vielä tuona samaisena iltana tyttären kanssa iltapalaksi. Täytteiksi laitoimme brunssilta jääneitä "rippeitä" -kanaa, mozzarellaa, tomaatteja ja paljon juustoraastetta. Rapea, ohut pohja -jonka päällä runsaasti mehevää täytettä -kombo joka toimi tosi hyvin!
Oi nam, näyttääpä herkulliselta brunssilta ja varmasti on maistunut pienemmällekin! :)
VastaaPoistaIhana aamu teillä ollut! Ja, tuo on niin totta, kun on pienet palat niin maistuu lapselle paremmin.
VastaaPoista